Newborn nephew

Yea kami dpt anak sedara baru!!seronoknya..:)  Act Muzamir punya anak sedara, tp anak sedara Muzamir anak sedara ku jua, heheh..Mustafa dan Shida selamat mendapat baby boy lebih kurang 2 minggu lalu. Mustafa ataupun nama glamernya Pa,  is Muzamir’s youngest brother. Welcome to the world, Muhammad Luqman bin Mustafa…semoga menjadi anak soleh,  dan membawa kegembiraan dan kepada keluarga dan semua…teringin sgt nk tgk dia live, dan nk pegang atau dukung dia, nanti kami balik bulan 8 dia dh 5 bulan..mesti muka dh lain sket dr skang..tp apa2 pun. looking forward to see you, Luqman!!Muuaaaahhh dr maklang, paklang, zahirah dan sakinah dr kejauhan..

Luqman

Advertisements

Comments (1) »

Adikku tunangan orang

Cuti Maulidur Rasul baru2 ni, adikku Najib telah selamat menjadi tunang org, heheh..tahniah, dan semoga bersedia menambah ilmu utk menjadi seorang suami..ewahhh..ini nasihat dr kakakmu yg jauh di sini:)

Najib punya tunang, Myra org Rantau Panjang, Kelantan ..or should I say, Rantau Panjeee..hehehe..insyaAllah derang akan kawen ujung bulan 9 taun ni, hmm mmg tak dpt nk g derang kawen, kalau tak leh jejalan Rantau Panjeee.. and tak dpt nk tlg buatkan hantaran sume..isk isk..kalau tak akak mmg nk sgt buatkan hantaran2 tu sume, tp apa nk buat….

Ajib dan Myra

Umah Myra di Rantau Panjee

 He sent me these photos..looking at them makes me sad, if only my family and I were there….:( I can see differences at my family’s faces, and I miss them really bad!! My niece and nephew, Sarah and Umar, dh kurus dan tinggi!!Naqi dh makin kurus, dan rambut pun dh kemas, hahah nampakla hensem skett…mak and ayah, I always pray for them, rindunya..and tok, I wish she has more rest, her face looked tired. ..K Ina nampak berseri2 sbb nk dpt baby baru heheh..Abg Faiz punya misai dh panjang, skali tgk mcm nk berpusing daaa ujung dia..hehehhe jgn mare aaa..Paklang punya janggut plak dh putih sume!! And lastly Rafiqi, my cousin, dh jd anak teruna trang tang tang..bleh pinjam janggut??hehhe

Fr. left: K Ina,ayah,paklang,tok,rafiqi,mak,Naqi,abg Faiz, and Sarah dan Umar (kat bwh)

sukanyee umar dan sarah!!

Hantaran dr Ajib

Anyway Ajib, tahniah..!err..nk adiah apa2 ke dr Finland utk kawen nanti?heheh..

Comments (3) »

Muzamir punya kisah

Setelah lama muzamir mengintai dan mengusha communicator, akhirnya kat finland ni jugak hajat dia tercapai hehe..igt lagi masa kat malaysia, asal pegi mana2 je mesti ajak tgk handphone yg canggih2 ataupun communicator, sampai kdg2 malas nk pegi sbb bukannya dia nk beli, buang karan je, penat jalan:P rasanya adala 2 taun dia asyik sebut2 nk beli communicator, tataula apasal dia suka sgt, padahal nk msg ngan nk call je..(especially for me heheh..I never dream to have any gadget like that..) 🙂 tp kali ni ada peluang, sebab bila subscribe line yg paling murah kat sini, bleh beli communicator tu dgn bayar bulan2, so dia takla terasa sgt skali bedebuk duit kluar hahah..lagpun kitorang bukannya org kaya nk spend duit beli benda2 mahal camtu kan..tp yelah muzamir punyala suka sampai termimpi2..(hehehe kidding!)..dia belila jugak at last..dia mula2 teragak2 jugak, but I asked him to proceed, kalau tak, tak abis2la dia ajak tgk communicator tu, tak larat eden :)) and here tadaaaaa…presenting….muzamir and his new communicator

Senyuman puas

Masih dlm kotak

Communicator

Communicator II

Pastu hari ni tetiba dia nk buat cekodok pisang hehehhe..believe it or not, sepanjang kami kawen, dia tak pernah masuk dapur langsung, dan 1st dia masak adalah masa kami kat Finland ni, after 5 taun kawin heheh..and actually it was because I was having a high fever, I could not even get up from bed..so masa tu dia masak nasi goreng, and then today, he made cekodok pisang hehehe..though quite lembik, but sodapp..alhamdulillah lepas nk rajin2 la masuk dapur lagi ok, so kadang2 bolehla your wife rehat..:)heheh 😉

Cekodok pisang Muzamir's version

Comments (2) »

Happy Birthday Sakinah!

Hari ni birthday Sakinah pulak!:D..heheh happy birthday anak mak cayang!!kejap je kan Sakinah dh 2 tahun..:) kali ni tempah kek dr Yani, tp kat atas kek tu request kat Yani supaya tulis nama dua2 skali, Sakinah dan Zahirah..heheh..mmg perancangan awal nk celebrate birthday kakak dan adik sama2, tp haritu sian kat Zahirah, beli jugak satu kek..but kali ni lebih special sbb ada tulis nama lagi hihi..plus, ada gambar Gloria Madagascar!!mmg teruja kitorang tgk heheh..dgn ada rumput2 hijau keliling, dan bunga2, mmg mcm cite Madagascar I tu hahah..thanks a lot Yanii!!! seperti kakanya, Sakinah jugak dpt kad birthday dr daycare..:) skang mmg suka sgt ckp ngan Sakinah, sbb dia tgh makin lancar nk cakap, tp ada pelat2 sket heheh..then selalunya kakak dia akan betulkan:) yg paling best kalau tgk apa2 yg dia suka, dia akan kata “waaaaaa….”  dgn penuh perasaan dgn membuat muka teruja..hehehhe suke!!Pandangan tepi kekKakak yg terlebih sengih hehehSakinah dan ZahirahSakinah 2 tahunKakak dan adikKad dr daycareInside the cardBirthday cake

 

Yani yg pandai buat kekUcapan untuk Sakinah pula, dr mak dan abah:

Happy birthday Sakinah!!Mak dan abah juga doakan Sakinah jd anak solehah, baik hati, penyayang, bijak, dan ceria selalu!Sakinah kena sayang kakak, jgn gaduh2 dgn kakak ok!Muuaahhhh Sakinah!

Comments (2) »

Happy Birthday Zahirah!!

Today is Zahirah’s 4th birthday!Cepat masa berlalu, masih terasa2 lagi saat2 berada di hospital untuk melahirkan, dan last minit kena caesar..masih teringat pening2 lalat sbb kena berjaga malam bila zahirah nangis2..maklumlah anak sulung, semua serba baru, dan ditakdirkan zahirah mmg kuat nangis kecik2 dulu, hihi..tp semua karenah dan tingkah zahirah mengajar erti kesabaran dan ketabahan menjadi ibu dan bapa,  rasa ingin melindungi, semua rasa2 yang tak pernah terlintas akan ada dlm diri. Bila zahirah dah besar ni, dan dh ada adik, mcm2 perangai ada, kdg2 menguji kesabaran betul, dan selalu mak hilang sabar..sorry ye zahirah kalau mak slalu cubit2 zahirah, jerit ke, denda ke…

Daycare derang ni pun celebrate birthday Zahirah, siap dpt kad birthday lagi hehe..memula rancang nk tempah kek kat Yani utk birthday Zahirah dan Sakinah sekali (birthday Sakinah ujung bulan ni), tp sian lak kat Zahirah, so td beli je kek strawberry kat sello, tp nk tempah jugak kek kat Yani nanti utk ujung bulan ni hehhe..celebrate sesama dgn Sakinah pulak..boleh kan Yani?:)hehhe

Untuk Zahirah tercayang, mak dan abah ucapkan:

“Happy birthday Zahirah!!Mak dan abah doakan Zahirah jd anak yang baik, penyayang, lembut hati, bijak, dan yang paling penting, Zahirah jd anak solehah..nanti selalu doakan mak dan abah ok:)”

Punyala besar pisau hehehZahirah 4 tahunKad dr daycareInside the cardStrawberry cake

Leave a comment »

Main ski di Paloheina

Sakinah kesejukanPosing dgn syaza(anak sulung yani)Onee..twooo..threee...yehaaaaaaaaLepas turun kena seret balik slider naik atas..1st february, tgk temperature kat luar, -10 degree..hmmm camne nih, nk g bwk anak2 main ski ke tak ye?..derang dhla batuk2, selsema..hmm fikir punya fikir, dh nk dekat kul 10 pagi, last2 skali pegi jugaklah, muzamir ckp tgk2 je kwn2 main heheh..janji ngan kwn2 kul 10 pg jumpa di paloheina, tp kitorang sampai sana kul 1035 gitu..tak main ski pun, action je kat atas tapak ski tu (tatau nk sebut apa)..heheh..yani, liana, jasmi sume masa tu main ski..yg best bwk anak2 main slider tu, tinggi gak kat situ, zahirah sonok sgt:) hihi..tp sakinah takut, mmg sakinah ni tak suka sgt outdoor activities agaknya, ataupun dia tak tahan sejuk..cian diaa..muzamir tgk zahirah naik slider tu, jd gian lak..last2 dia naik slider tu ngan zahirah..hahha..Action jugak..heheGaya pro YaniMuzamir action main ski

Comments (3) »

Bawah paras beku..

31st January, the temperature was -16 degree…tekejut tgk termometer kat luar tu sbb lately suhu dh mcm stable, around -3,-4 gitu..skali kali ni turun mendadak..alamak camne ni..sok dhla plan nk g paloheina main ski..hehehe..-16 degree celcius..

Leave a comment »