Aktiviti2 summer part 2

Third week of May, kami jalan2 ke Luukki, tpt perkelahan jugakla kat sini…tpt ni sangatttt cantikk…terjatuh cinta kat sini, tapi yg tak best masa tu cuaca mendung..sejukkk sungguh….apa pun cdgnya bila bulan Julai nanti, bila betul2 panas nk dtg sini lagi berpiknik dgn family dan kwn2..:)

P4240014

P4240015

P4240016

P4240017

P4240018

P4240022

P4240023

P4240024

P4240027

P4240028

P4240030

Kat Luuki ni ada keta kuda, dia charge 10euro per ride..disebabkan anak2 terutama Zahirah dah tingin sgt nak naik, so kami pun naikla jugak..heheh..pakcik bwk kuda tu sgtla baik dan zahirah berani dok sblh dia, sambil bwk pegang tali bwk kuda heheh..agaknya sbb zahirah baik dgn dia, so pakcik tu siap offer zahirah naik atas kuda..zahirah mmg berani…cayalah zahirah!!

P4240032

P4240033

P4240035

P4240036

 

P4240037

Lepas penat bergambar, kami makan eskrim..walaupun sejuk, tgk eskrim tetap nk makan..heheh…then kami pun balik..:)P4240040

-Tallin, Estonia-

Kami dan hampir kesemua Malaysian friends di sini ramai2 buat rombongan Cik Kiah ke Tallin, Estonia pada 30 May 2009. Sgtlah kecoh dan seronok bila ramai2 travel..hehehehe…sonok sbb first time dpt naik kapal besar ala2 Titanic gitu..hahahah..perasannn je..bila p ramai2 dpt group price dan harga sgt murah..pegi sana pun target takdela  nk beli apa2, just jalan2 sambil berseronok bersama family dan kawan2…:D..apa2 pun kami sgt enjoy walaupun  berjalan berkilo-kilometer..hehhe..:) Kebetulan masa kami ke sana, ada feztival apa tah, mmg ramailah sgt org ei situ..nampak sgt meriah sbb derang mmg suka matahari..tak mcm kita kat Mesia yg kalau boleh taknak kena cahaya matahari dah kan..heheh..sbb sgt panas..

Tallin adalah ibu negara Estonia, salah satu negara di timur Eropah. Perjalanan dengan kapal dr Helsinki ke Tallin adalah selama 2 jam stgh. Kami bertolak naik kapal pukul 830 dan balik ke Helsinki naik kapal pukul 530..ramai org Finland pergi Tallin utk dptkan arak dan rokok dgn harga yg jauh lebih murah dr Finland, sbb di Finland  tax utk barang2 sgt tinggi. So, org Finland kalau rasa nak mabuk2  puas2, derang naik kapal pegi Tallin. Kat atas kapal tu pun dh boleh dpt arak without tax..hehehe

kat bwh gambar  kapal yang kami naik, copy dr azremi..heheh..

kapal tallin (Ehsan Azremi)

atas kapal

Kat dalam kapal ni kita boleh duduk di mana2 kita suka..ada restaurants, bar, bilik pun ada kalau nak, and tempat budak2 main..disebabkan yg pegi kebanyakannya ada anak2 kecik, so kami lepak di tempat main budak2 nilah…derang boleh nk tunggang terbalik kat sini, ataupun boleh tgk kartun di tv..

P5030042

P5030071

P5030048

P5030051

P5030054

P5030059

P5030065

Tallin from the sea

P5030092

Rombongan Cik Kiah

P5030104

P5030105

P5030128

P5030131

P5030136

P5030137

P5030155

P5030159

P5030162

P5030170

P5030172

P5030183

P5030184

Ok..this is the end of part 2..part 3 will come..lenguh leher ngadap skrin lelama..:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: