Archive for June 20, 2009

Aktiviti2 summer part 3

Ada sorang lecturer FKKSA dr UTM, prof. NASA dan family dtg ke Finland. Prof. NASA ada attchment di TKK selama sebulan..first weekend in June kami accompany dia dan family tour Helsinki by the sea..tapi masa tu pun cuaca mendung..aiyakkk sgtla sejukk..tapi apapun gambar tetap ada heheh..sket2 je..

P5100216

P5100219

P5100227

P5100231

Kapal ni ke Sweeden

P5100237

P5100241

P5100242

P5100252

P5100253

P5100257P5100260

P5100265

P5100278P5100269

P5100284

Esoknya pulak (Ahad), kami ke Linnamaki, kali ni dpt jugak masuk dan main, anak2 sgt happy (termasuk mak bapak budak skali)….hehhe..cuaca ari ahad tu best dan panas, yg best kat sini,mainan2 dibuat mengikut umur kanak2..even budak kecik mcm Sakianh pun boleh enjoy dgn selamat..:)

P5110294

P5110299

P5110300

P5110304

P5110308

P5110315

P5110316

P5110319

P5110333

P5110334

P5110335P5110339

P5110340

Balik dr Linnamaki, semua kepenatan..tapi sgt sonok sbb anak2 sgt happy dpt main2 di park ni…actually byk lg mainan lain, tp tak snap gambo pun..hehhe..

Comments (6) »

Aktiviti2 summer part 2

Third week of May, kami jalan2 ke Luukki, tpt perkelahan jugakla kat sini…tpt ni sangatttt cantikk…terjatuh cinta kat sini, tapi yg tak best masa tu cuaca mendung..sejukkk sungguh….apa pun cdgnya bila bulan Julai nanti, bila betul2 panas nk dtg sini lagi berpiknik dgn family dan kwn2..:)

P4240014

P4240015

P4240016

P4240017

P4240018

P4240022

P4240023

P4240024

P4240027

P4240028

P4240030

Kat Luuki ni ada keta kuda, dia charge 10euro per ride..disebabkan anak2 terutama Zahirah dah tingin sgt nak naik, so kami pun naikla jugak..heheh..pakcik bwk kuda tu sgtla baik dan zahirah berani dok sblh dia, sambil bwk pegang tali bwk kuda heheh..agaknya sbb zahirah baik dgn dia, so pakcik tu siap offer zahirah naik atas kuda..zahirah mmg berani…cayalah zahirah!!

P4240032

P4240033

P4240035

P4240036

 

P4240037

Lepas penat bergambar, kami makan eskrim..walaupun sejuk, tgk eskrim tetap nk makan..heheh…then kami pun balik..:)P4240040

-Tallin, Estonia-

Kami dan hampir kesemua Malaysian friends di sini ramai2 buat rombongan Cik Kiah ke Tallin, Estonia pada 30 May 2009. Sgtlah kecoh dan seronok bila ramai2 travel..hehehehe…sonok sbb first time dpt naik kapal besar ala2 Titanic gitu..hahahah..perasannn je..bila p ramai2 dpt group price dan harga sgt murah..pegi sana pun target takdela  nk beli apa2, just jalan2 sambil berseronok bersama family dan kawan2…:D..apa2 pun kami sgt enjoy walaupun  berjalan berkilo-kilometer..hehhe..:) Kebetulan masa kami ke sana, ada feztival apa tah, mmg ramailah sgt org ei situ..nampak sgt meriah sbb derang mmg suka matahari..tak mcm kita kat Mesia yg kalau boleh taknak kena cahaya matahari dah kan..heheh..sbb sgt panas..

Tallin adalah ibu negara Estonia, salah satu negara di timur Eropah. Perjalanan dengan kapal dr Helsinki ke Tallin adalah selama 2 jam stgh. Kami bertolak naik kapal pukul 830 dan balik ke Helsinki naik kapal pukul 530..ramai org Finland pergi Tallin utk dptkan arak dan rokok dgn harga yg jauh lebih murah dr Finland, sbb di Finland  tax utk barang2 sgt tinggi. So, org Finland kalau rasa nak mabuk2  puas2, derang naik kapal pegi Tallin. Kat atas kapal tu pun dh boleh dpt arak without tax..hehehe

kat bwh gambar  kapal yang kami naik, copy dr azremi..heheh..

kapal tallin (Ehsan Azremi)

atas kapal

Kat dalam kapal ni kita boleh duduk di mana2 kita suka..ada restaurants, bar, bilik pun ada kalau nak, and tempat budak2 main..disebabkan yg pegi kebanyakannya ada anak2 kecik, so kami lepak di tempat main budak2 nilah…derang boleh nk tunggang terbalik kat sini, ataupun boleh tgk kartun di tv..

P5030042

P5030071

P5030048

P5030051

P5030054

P5030059

P5030065

Tallin from the sea

P5030092

Rombongan Cik Kiah

P5030104

P5030105

P5030128

P5030131

P5030136

P5030137

P5030155

P5030159

P5030162

P5030170

P5030172

P5030183

P5030184

Ok..this is the end of part 2..part 3 will come..lenguh leher ngadap skrin lelama..:)

Leave a comment »

Aktiviti2 summer part 1

Salam family and friends,

Aiyoo sungguh lama tak update ini blog, minta maaf byk2…heheh konon2 mcm bz tp sbnrnya malas:) Weekend ni cuti midsummer, so dpt cuti 3 days in a row, start from Friday 20th sampai Sunday 22nd..jd bersemangat sikit nk update blog nih:) Actually bukan nk update apa2, cuma nk upload gambar2 sempena aktiviti2 summer ni..

Start with BBQ on 1st MAy 2009, di hadapan rumah Puya and family:

P4040097

P4040098

P4040099

 

P4040102

P4040109

P4040122

P4040127

P4040132

P4040137

P4040145

P4040156

P4040160

P4040184

P4040199

P4040204

P4040225

P4040230

Then, jalan2 sekitar Helsinki dan Suomelina, rasanya tgh  May..hehe lupa dahh tarikh:D Actually ari tu kami cdg nk ke Linnamaki, one of the famous dry theme park here in Helsinki, skali tpt tu dh ada company booked for the whole day utk family day derang..so kami pun jalan2 main hentam je..naik bot pi Suomelina just utk lunch..heheh

P4200001

P4200002

P4200004

P4200005

P4200007

Gambar di bawah atas bot masa nak ke Suomelina

P4200008

P4200010

P4200012

Lepas tu battery kamera abis..so gambar kat Suomelina tak dapek nk diupload..hehehe..

adeh letih upload gambar..hehe…part 1 sampai sini dulu k..part 2 pulak nanti menyusul..hehehhe

Leave a comment »