Aktiviti masa cuti

Cuti Easter di sini dari 10-13 Aril..4 hari cuti dgn anak2,  so ada plan yg telah dirancang oleh Rashdan, iaitu..once again, main bowling..heheh..main kat tempat yg sama masa 1st time kami main, pada hari Sabtu,di Olari, GR8. Sebelum main, kitorang g makan dulu di kedai kebab halal di Olari. Actually, Rashdan ajak sama2 pegi Peshawar, restoran Pakistan halal di Olari jugak tapi Muzamir tingin makan kebab, so there we go..lepas memenuhkan tangki untuk menguatkan  jari jemari, terus ke GR8 ‘lempar’ bola boling..heheheh it was fun, and the kids also have had a good time with their friends:)

Muzamir tersengih berikutan prestasi yg meningkat

p3150032

lari2 sampai beringus dah..

alahai gigi..heheh

2981_1144803017947_1163640843_406441_7654797_n

Then, the next day (today), our timbalan presiden, Mr. Kama menjadi tourist guide kami, berjalan2 sekitar Helsinki..sume student g kecuali Mimi and family..derang masih keletihan sbb baru balik dr UK..igtkan cuaca dh mula panas sket sbb smlm the sun was shining and it was not that cold, pakai baju pun selapis je, then pakai sweater, samala ngan my kids, siap pakai sandal lagi tuh!!haha..gloves pun tak pakai…skali td angin agak kuat, and the sun sembunyi sepanjang masa..sungguh sejuk!!..actually kitorang siap bwk bekal konon2 nk duduk2 tepi laut tu sambil makan2..tp tak jd sbb sgt sejuk,  so tangkap2 gambar je..

The main place yg kitorang visit td was the white church..tempat ni mmg tpt yg mesti pegi kalau tourist sampai ke Finland.kitorang g kat dataran tu jelah..heheh..takdelah masuk dlm church tu:p  Kat sini diadakan keramaian nasional Finland, atau apa2 perayaan besar Finland, sbb ada dataran yg luas. Anak2 and their friends berlari2an seluruh dataran..jenuh main kejar2 ngan derang..isau derang g ke tengah jalan, sbb ada tram punya laluan, hish tak pasal2 kang..

The white church

p3160056

p3160060

Family picture:)

p3160064

p3160068

p3160070

Lepas tu kitorang ke tepi laut di sekitar Helsinki..mmg best dpt hirup udara segar, tp kalau cuaca panas sket lagi, mesti lagi best..td tak tahan nk dok lama2 sbb sejuk tgn dan kaki..so aktiviti kitorang, bergambar jela hehehe..

sama je bulat muka hehe

p3160079

p3160087

3013_1122171661005_1428505475_30333033_6979702_n

Malaysian students and konco2

Puas bergambo2, perut pun mula nyanyi keroncong, dangdut, rock, rnb sume ada heheh..walaupun bwk bekal, tp tak sanggup mkn kat luar keta sbb sejuk..lgpun tak sume bwk bekal makanan berat..jd kami sume sepakat pegi ke restoran di Kamppi, restoran ni diperkenalkan oleh Rashdan kepada Yani sekeluarga..dan kali ni Yani dan Kama kenalkan pulak kepada kami:)..katanya tuan punya kedai ni is a Malaysian, but somehow dia guna Singapore Hot Wok?ada cite di sebaliknya (bak kata org di sini hehe)..and dgrnya esok ada tv dr malaysia dtg (rasanya rtm) utk temuramah tokey restoran ni dan kenalkan restoran di kepada all Malaysian inside and outside Malaysia….pekena mee goreng mamak, meehoon, kuewteow..huh terangkat..ilang rindu makanan gini kat Mesia..bolehlah cover 4 bulan kerinduan..hehehe..alhamdulillah sume sedap..:)

Singapore Hot Wok

p3160092

p3160093

p3160094

Mee goreng mamak

meehoon goreng

Lepas makan, mata pun dh ngantuk..badan pun dh letih..kitorang pun balik umah..hhehe..tp hopefully bulan 5 nanti ke, bila spring betul2 dh spring (sekarang baru awal spring), nk jalan2 cenggini lagi..best gak walaupun takdela ada apa2 yg happening..just jalan2 amek angin segar..:)maybe masa tu bolehlah makan makanan bekalan dr umah pulak..heheh

Advertisements

3 Responses so far »

  1. 1

    Suriati Abd.Shukor said,

    salam..sihat semua di sana?nampak happy Faizah&family nun jauh di sana.kenapa tak taruh shoutbox?bleh gak tulis2 ape yang patut.apa pun success selalu di rantau orang. -teman zaman kanak2 (suri)-

  2. 2

    Suriati Abd.Shukor said,

    errr..dun 4get to visit sayaseekorarnab.com. Blog yang bukan kepunyaanku,tp kepunyaan suamiku and bleh la ikut perkembangan apa2 yang patut.especially pollitics.harhar..

  3. 3

    faizahabubakar said,

    suri, sori sgt lama tak tgk blog ni, sbb lama tak update..heheh..ni baru update sket2..alhamdulillah kami sekeluarga sehat walafiat:)..heheh nanti saya melawat blog hubby suri tu, kenapa pilih arnab?tak kuda ke, tupai ke?heheheh


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: