Chayokkk…

Lately my schedule’s quite tight, with all the classes, assignments, homeworks and the most important part-research aka project..it’s kinda stressfull a bit, as I rarely can burn the midnight oil at home every night, in fact tak burn2 pun heheh..kul 10 dh penat and ngantuk, or course balik dr univ, amek anak2 dr daycare, balik masak, kemas2 umah, mandikan anak, bg mkn bla bla bla..sampaila derang tdo, baru my hubby and me ada masa nk tgk buku..but at that time bdn dan minda pun dh letih, tgk monitor pun mata dh berpinar2..last2 tutup labtop, tutup buku dan tdo..dgn harapan bgn pukul 4 pagi utk study..tp bila alarm bunyi, ya Allah..mata tak bleh bukak, terus syahid sampai subuh..hehe sadis betul.. at one side, the requirement to gain a number of credit as well as do research to obtain doctoral degree here in Finland, of course has a lot of benefit, especially for  those who are like me yg tak pandai mcm org lain, but that also means that extra time has to be allocated to those courses related things, eg classes,assignments,homeworks..try my best to do all the homeworks, assigments at home while keeping track with my research at university..well of course my hubby has his own scheme..but for sure both of us have to manage our time well..

Mak, ayah..doakan kami semoga tabah dan cekal meneruskan perjuangan di sini, dan dlm masa yg sama kami dpt jalankan tugas sebagai ibu dan ayah dgn baik..utk anak2 kami Zahirah dan Sakinah..mak dan abah akan cuba yg terdaya dan terbaik, insyaAllah bila mak dan abah dh berjaya, kita tebus balik masa2 bersama dgn lebih berkualiti ye sayang..uhuk..sedih pulak rasa…

Well anak2 mak, apa2 pun anak2 mak ni baik dan dh makin memahami situasi sekarang, dh byk berdikari dan dh pandai tlg mak..Zahirah dh pandai tlg  buat mcm2, dan tlg adiknya mcm2 jugak..time kaseh ye anak2 mak..:) 

Mandi sama2

p2160033

Sakinah pakai telekung kaka Zahirah

Sakinah solat

Advertisements

1 Response so far »

  1. 1

    chomeldvery said,

    all dbest..sorryla aku asyik ckp suruh update blog je,,,bukannya apa, x tahu nk ckp apa…heheheheh…chayokkk ye….gmbr x-rate tu…heheeheh


Comment RSS · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: